• שרית קלדרון גורקוב

שיטת פומודורו לדחיין המצוי

כבר שמעת על שיטת פומדורו?


שיטת פומודורו מסייעת לנו להתגבר על דחיינות בעזרת 'משמעת חיצונית' קצרת מועד.

השיטה עובדת כך שהיא מפרקת משימה גדולה ומאתגרת לחלקים קטנים, קלים וקצובים בזמן. באופן זה היא עוזרת להתגבר על ההתנגדות הרגשית/נפשית הקיימת לפני התחלתה של משימה גדולה.

ולמה קוראים לשיטה 'פומודורו' ?

ממציא השיטה Francesco Cirillo – עשה שימוש בקוצב זמן (טיימר מטבח) בצורת עגבנייה (ובאיטלקית: פומדורו)

מדוע שיטת פומודורו כ"כ יעילה?


1. משמעת 'חיצונית':

כוח הרצון שלנו הוא עניין מוגבל למדי, קיימים רק מעט דברים נוכל לעשות על מנת 'להכריח' את עצמנו לסיים משימה 'לא אהובה'. העניין של להכריח את עצמנו, גוזל מאיתנו המון אנרגיה שאותה עדיף להשקיע במשימה עצמה.

השימוש בקוצב זמן מוריד מאיתנו עומס מסוים ומעביר אותו למכשיר חיצוני שאיננו מתעייף וגם לא ממש אכפת לו שאנחנו רוצים להתעסק או לעבוד על משהו אחר. ..


2. נטרול מנגנון הדחיינות:

שיטת פומודורו מונעת מאיתנו להפעיל את 'מנגנון הדחיינות' לפני משימות גדולות ומאיימות שלא ברור לנו כמה זמן נצטרך להשקיע בהן. זמן העבודה על המשימה הוא קבוע ואנו לא נבחנים על ההספק אלא על עבודה בזמנים מוגדרים.


3. נטרול הסחות דעת:

יצירת רשימה של מחשבות 'מתפרצות' בזמן העבודה מנטרלת ההפרעות ממשיות ושומרת על הפרדה בין הפיתוי 'להפרעה' להפרעה עצמה. ככל שנתמיד בשימוש של שיטת פומודורו נתאמן על היכולת להתרכז ולשפר את יכולת המיקוד שלנו.


איך זה עובד?


שלב 1:

בחר משימה אחת גדולה אותה אתה צריך לבצע


שלב 2:

כוון קוצב זמן ל 25 דק'


שלב 3:

עבוד על המשימה עד לצלצול קוצב הזמן.

שים לב: במידה וקופצות לראש מחשבות לא קשורות רשום אותן על דף נפרד וחזור באופן מיידי להמשך העבודה


שלב 4:

כשקוצב הזמן מצלצל, סמן לעצמך היכן בדיוק עצרת וקח הפסקה של 5-3 דקות. בסופן חזור לשלב מס' 2.


שלב 5:

אחרי 4 'סיבובי עגבנייה' קח הפסקה גדולה יותר 35-15 דק' וחזור לשלב 2, כך עד לסיום המשימה.


שתי דרכים לשיפור 'שיטת פומודורו':


1. 25 דק' הם לא בהכרח זמן אופטימלי לעבודה. זהו רק פרק הזמן שממציא השיטה בחר להשתמש בו. מומלץ לנסות את השיטה עם זמנים משתנים. אם תגלה שאתה מתרכז טוב יותר במרווחים של 20 דק' או של חצי שעה – לך על זה!


2. ביטוי בצרפתית הלקוח מעולם הקולינריה: MI – EN – PLACE

ומשמעותו: הכל במקום

במטבח, כל המרכיבים וציוד הבישול וההכנה ממוקמים במקום האופטימלי ליעילות בישול מקסימלית.

את צורת ההתנהלות הזו ניתן להמיר גם לעולם המשימות והפרודוקטיביות היומיומית:

כאשר אתה לומד או עובד בשיטת MI – EN – PLACE זה אומר שיש לך שולחן עבודה מסודר וכל כלי העבודה והציוד הנדרשים לעבודה זמינים ומוכנים לשימוש.

הרעיון שעומד מאחורי השיטה היא לדאוג שכל הציוד יהיה במקום לפני שמתחילים לעבוד על מנת למנוע הסחות דעת או בזבוז זמן בחיפוש אחר פריט שתזדקק לו בזמן העבודה.

בהקשר הזה ניתן גם לציין שמומלץ מאוד להרחיק את כל אותם פריטים שרק יפריעו לעבודה...וכולנו יודעים בדיוק למה הכוונה...

#שיטת_פומודורו_לניהול_משימות #ניהולמשימות #התגברותעלדחיינות #מוטיבציה #הסחותדעת #משמעתחיצונית #שעוןעצר #אימון_לניהול_זמן #אפקטיביות




  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

©2020 by שרית קלדרון גורקוב - מאמנת אישית. Proudly created with Wix.com